blog-1-555x426
Kış ayları, araçlar için zor bir dönemdir. Soğuk hava motorun düzgün bir şekilde çalışmasını zorlaştırır. Kar ve buz, aracın çekişini sınırlar. Çukurlar, lastik ve tekerlere zarar verir. Tuz paslanmaya sebep olur. Pek çok parçası sıcak çalışmak üzere tasarlanan araçlara gerekli bakım yapılmazsa, kış aylarında ciddi sorunlar yaşanabilir. Temelde motorun çalışmasından ötürü sıcak olan araçlar için soğuk hava, ilk çalıştırma esnasında büyük sorunlar yaşatabiliyor. Hangi araca sahip olursanız olun ilave bakımlarla aracınızı zorlu kış şartlarına uyumlu hale getirmek gerekiyor. Tüm periyodik bakımlarınızı zamanında ve düzenli olarak gerçekleştirseniz de kış bakımı ihmal edilmemelidir. Bu zorlu kış şartlarında aracınızı korumak için yapılabilecek basit ve küçük şeyler aslında çok da kolay. Üstelik can ve mal güvenliğiniz başta olmak üzere pek çok kazancı da beraberinde getiriyor..

(V) KAYIŞINA DİKKAT

Yaz aylarında genişleyen V kayışı, özelliğini kaybeder. Kayışı germeniz mümkünse gererek kullanın, aksi takdirde kayışı değiştirmek gerekir. Çünkü gevşek kayış şarjı etkiler, vantilatörün devir daimini yavaşlatır. Dolayısıyla otomobilin sağlıklı çalışmasını etkiler.

ANTİFRİZİ MUTLAKA ÖLÇTÜRÜN

Radyatör sistemindeki suyun donmaması için antifriz kullanılmalıdır. Soğutma sistemini korozyona karşı korumak için yaz-kış kullanılması gereken antifriz, kışın soğutma sisteminin donmasını önler.

Her zaman aracınızda mutlaka çekme halatı, takoz, zincir ve reflektör bulundurun. Ayrıca genel olarak; -Hız yapmayın. -Emniyet kemerinizi mutlaka takın. -Takip mesafelerine mutlaka uyun. -Soğuk havalarda aracınızın el frenini kesinlikle çekmeyin. Eğer çekili unutmuşsanız ve donmuşsa, aracı arkadan ve önden hafif hafif iterek ya da üzerine sıcak su dökerek sıkışan frenin açılmasını sağlayın -Aracınızın kilidinin donması durumunda kapıyı açarken anahtarı ısıtın. -Güvenliğiniz açısından kapılarınızı sürekli olarak kapalı tutun. -Kapı kollarını, elektrikli dikiz aynalarını ve antenleri vazelinle silerek donmayı önleyin. Tüm sürücülerimize kazasız, güvenli ve keyifli yolculuklar diliyoruz…

© 2015 BOLLUK OTO

logo-footer

BIZI TAKIP EDIN: